2017-02-20
身为街坊, 由细食到大, 由佢响食街开始支持, 搬去依家呢度 领汇疯加租后 的确系贵咗好多好多 同料嘅质量下降咗...但响巿面黎讲 都仲系好唔错~ 鹅片质量下降得好明显, 真系一年比起一年跌... 依家叫做 ok 啦, 瘦得黎香味质感叫仲可以啦, 无咗份软软香浓质感 但系 系情意结黎 所以每次必叫~ XD 鸡油豆苗 ok, 都有 d 难唔 ok 嘅其实又~ Haha~大眼鸡呢, 我明白巿场上餐厅都收得唔平, 呢条系细 size 质感正常啦, 唔系超新鲜哥款弹牙浓肉香, 但系唔腥 都系钟意食嘅~蚝饼 个蚝饼今次真系好唔得!!! 炸得超过火, 几乎无蚝呀大佬!!! 辛苦揾到 d, 都系超 mini 的!!! 粉浆沟得一般, 粉感太浓, 太炸, 完全唔想夹第二下... T^T 还我小时回忆呀 呀直!!! 一年无食姐, 跌 watt 成咁嘅!?之前好阵子 keep 住隔晚食, 胡椒猪肚汤 蚝仔粥 渔香茄子 粟米斑腩 净猪红 三色蒸水蛋 蒜蓉豆苗 都系我地飞佛黎呀... 呜呀~~~~~ 我好想食呀!!! 我下次黎 回道要依旧呀, 好吗!?