上次第一次食过蚝湾既尖沙咀门市之后念念不忘, 上网睇下佢仲有咩分店, 原来有非门市!!! 平日叫满$800就直送到屋企, 特别节日只需加多$200, 重要包埋开蚝食海鲜盘要满800蚊一d都唔难, 今晚就同埋屋企人一齐食Download左蚝湾Apps, 就慢慢拣食咩, 有唔同既海鲜盘, 散叫既海鲜, 寿司同热食等等, 我地四个人叫左:时令生蚝拼盘36只巴马火腿黑醋意粉安格斯肉眼扒伴沙律配自家制洋葱汁菘露蟹肉意大利饭十分准时, 系预订时间既15分钟前已到达, 送货哥哥推住大冰箱好快手, 用黑布包同保鲜纸得靓靓既生蚝盘, 用左大铁盘保冷, 仲有埋条LED灯系冰底, 外卖都咁讲究依d detail位打开大家都比佢吸引到不禁哇一声, 而且有留意到apps写左, 系两片柠檬位置顺时针方向开始食, 即系佢连进食次序都安排好, 好专业生蚝洗得好干净, 完全唔会食到任何蚝碎或者见到有污糟, 蚝非常新鲜仍然冰冻, 老实讲有时就算系出面餐厅或者自助餐食既生蚝都有机会会有一两只臭or无咁新鲜既, 但依盘36只只只都系咁新鲜饱满咁甜, 真系超级满意!7成熟Rib eye底下铺左沙律菜, 虽然外卖ribeyes
食海鲜盘要满800蚊一d都唔难, 今晚就同埋屋企人一齐食

时令生蚝拼盘36只
巴马火腿黑醋意粉
安格斯肉眼扒伴沙律配自家制洋葱汁
菘露蟹肉意大利饭

7成熟Rib eye底下铺左沙律菜, 虽然外卖ribeyes始终会放凉左少少, 但系仍然咁软腍咁juicy, 而且仲食得到表面既焦香, 另外想特别讲埋佢个自家制洋葱汁, 我地都一致认为好好食! 有牛油香仲有好多洋葱系入面, 点少少已经好香

Parma ham甘香可口, 意粉用上黑醋所以带微酸, 唔算太酸, 睇个人口味啦屋企人先得好balance而我就认为可以再酸d~

菘露蟹肉意大利饭
意大利饭口感做得好好, 软硬适中带点黏口, 难得外卖都keep到水准! 捞匀面头一埋既black truffle, truffle香再加上忌廉香气, 夹杂住一撮撮既蟹肉, perfect

我地对今晚既晚餐绝对系高度赞赏, 真系可以话100分, 由落单, 送货, 食物, 包装, 所有野都做到一然不苟, 诚意推介❗
外卖送餐