2024-02-27 551 浏览
趁平日放假🏖️,预先留定室外位,同狗狗🐕嚟叹lunch。午餐选择多,冇记错好似有多款素食🌱选。餐牌上的主菜,+$40可变套餐🍽️,包沙律🥗+饮品可减$20,另外亦有set lunch。最后,我选择主菜变套餐,而餐厅仲额外俾我点咗半盐味焦糖窝夫🧇。份田园沙律🥗:点俾狗狗。细细碟,蔬菜都新鲜👍🏻,不过沙律菜上系淋咗芝麻酱(以为僲系油醋汁),所以要尽量拨走啲酱先俾到狗狗食。黑松露野菌意粉🍝:卖相、摆盘好靓,几有心思;忌廉汁非常浓稠;菇的份量ok又新鲜😋;意粉食落好大碟抹茶latte🍵 :好饮,但未至于念念不忘,属正常水平盐味焦糖窝夫🧇:窝夫够脆,唔系硬、鎅口果种,而系松脆👍🏻;窝夫啲格格唧咗cream,上面又淋咗盐味焦糖酱,所以食唔到蛋味🥚;啲酱都好味,只系邪恶咗少少😈埋单$174,以lunch嚟讲少贵,主因系我加配咗好多嘢。如单点set lunch,黑松露野菌意粉🍝+冻柠茶🥤=$98。店员友善、helpful,会问我狗狗有冇需要饮水💧。原本冇得点半份窝夫🧇,但因为我想一次过试埋甜品,所以老板娘(我估系)俾我额外加配($24)。环境方面,坐店外的座位几舒适,唔局促,因为餐厅位于人流较少的巷仔,感
趁平日放假🏖️,预先留定室外位,同狗狗🐕嚟叹lunch。

田园沙律(套餐)

田园沙律(套餐)

黑松露野菌意粉🍝

抹茶latte🍵 :好饮,但未至于念念不忘,属正常水平
抹茶latte (变套餐后+$22)

抹茶latte (变套餐后+$22)

盐味焦糖窝夫

埋单$174,以lunch嚟讲少贵,主因系我加配咗好多嘢。如单点set lunch,黑松露野菌意粉🍝+冻柠茶🥤=$98。店员友善、helpful,会问我狗狗有冇需要饮水💧。原本冇得点半份窝夫🧇,但因为我想一次过试埋甜品,所以老板娘(我估系)俾我额外加配($24)。环境方面,坐店外的座位几舒适,唔局促,因为餐厅位于人流较少的巷仔,感觉唔错。有机会要再同狗狗🐕嚟试下其他素菜🌱。

🐕狗狗食评:我同妈妈之前嚟过,果日餐厅冇营业(非例休日),我哋摸门钉,有啲失望。今次一场嚟到,妈妈抟命食番够本。我喺呢度可以食沙律🥗、菇🍄同意粉🍛🍝,几开心架😆~~
2024-02-23
盐味焦糖窝夫