2020-07-15
//< 申子居酒屋 >呢间申子居酒屋🏮实在太出名了!小编每次经过都超级多人排队🤪今次试下lunchtime去~虽然晏昼去居酒屋好似怪怪地无乜feel🤣但系都好想支持下试下~————————————————- 申子三式丼 $228 -其实我想像中唔系咁🤣以为系三只碗个个🤔不过无论系三文鱼子、海胆定系吞拿鱼蓉都好多同新鲜😆三文鱼子大大粒冇腥味!海胆非常鲜甜无苦涩味~如果吞拿鱼茸多啲葱就仲正😆个饭仲有少少味素更添风味🥰————————————————- 黑松露鹅肝蟹肉帆立贝丼 $208->$104 (第二客半价)-呢个同样份量都好多!尤其系蟹肉,有成半碗咁多啊🤤不过带子同鹅肝就有少少失望!带子虽然都鲜甜但系好细粒,似贝柱🧐鹅肝虽然有两块,但系真系太薄!而且有苦涩味🤢呢个饭同样都有味素😈————————————————- 面豉汤 -呢度嘅面豉汤中规中矩啦,唔系好浓𠮶种!如果入面有多啲料食下会更开心😂————————————————- 冻泡沫朱古力 $15 -用啤酒杯饮朱古力别具风味🤣朱古力正正常常啦,唔会好甜😁唔想饮酒可以试吓呢个!————————————————其实本
< 申子居酒屋 >
- 申子三式丼 $228 -
- 面豉汤 -
- 冻泡沫朱古力 $15 -
————————————————
其实本身想食佢啲小食㗎!不过平日嘅晏昼呢就冇嘅😯个人认为如果想试吓佢哋跟signature嘅食物,同更有feel就一定要夜晚黎食喇🥰顺带一提成间居酒屋都有好多文宣,特别钟意佢条楼梯😍大家都不妨嚟支持下啊!
评分:7/10
地址:旺角黑布街74-76号艺兴大厦地下1号舖