2018-05-23 489 浏览
系旺角想一个人食午餐有时都唔知可以㨂咩⋯⋯今日误打误撞去左呢间野食烧味。环境同服务方面系同一般茶记无分别,唔好谂住坐得舒服、坐得耐、唔使搭台、可以HEA⋯⋯价钱方面系有啲贵。其中一个因素应该系土地问题啦,其次就系呢间都话出名。不过呢条街仲有一间烧味茶餐厅,下次试完再话大家知分别。食物方面都多元化,一般茶餐厅选择都有,始终要向现实低头挂,不过我个人就觉得,唔好为左赚钱而放弃本身既强项。既然系烧味主打,如果做得住,唔好搞咁多野专注啲好似型啲。坐左几分钟,我见好多人都会叫烧肉饭,但间野明明自称出名烧鹅,所以我就㨂左烧肉烧鹅饭试晒周边食客既选择同店舖推介。烧肉:皮够脆,肉香口,略微咸左啲烧鹅:油香够,中上级数,不过同深井仲有少少距离好,总结:优点:烧肉缺点:贵、唔好坐、有压力

烧肉烧鹅饭

烧肉:皮够脆,肉香口,略微咸左啲
烧鹅:油香够,中上级数,不过同深井仲有少少距离

好,总结:
优点:烧肉
缺点:贵、唔好坐、有压力
2018-04-23
烧肉烧鹅饭