2021-10-15 660 浏览
原本想试乳鸽,落单就问男侍应可否切件上,想两个人一起试,好食先再叫,佢就话冇,切件要另加手续费,心想有无搅错呀,乳鸽切件要俾手续费真系第一次听,于是取消啦。食到鲍鱼时,因大件同埋d肉比较实,想攞刀切开,刚好头先个位男侍应同格离枱食客吹水,要大声叫几次先肯应人,ok我忍,当你老人家听力唔好或者环境比嘈,算数……之后我问可唔可以俾把刀我,你第一句就问用来仲咩?我个刻火到嚟,我话用来切开食物可以吗?真系未试去酒楼晚饭要受人气。后尾埋单时问收银姊姊食乳鸽切件是否要收加工费,佢就话其实已经切左件,最后有同我say sorry,但真心失望,一间大集团点解会请到这类员工,希望贵公司请人时真心希望请些有质素员工,避免同类事情发生