今年男朋友生日话想食西餐,于是我就上网下揾下有咩好餐厅,见到呢间餐厅好多好评,于是就去试下。佢有两间分店,分别系红磡同观塘。因为红磡店较近我地放工既地点,所以就拣左去红磡分店。打去book位时,佢知我系庆祝男朋友生日,佢仲话可以系蛋糕碟上面写字,同埋可以安排个靓位比我地浪漫下。搞到我劲期待男朋友惊喜的样子。红磡店好近红磡东铁站,大概行十分钟就到,佢系喺一间酒店既二楼,装潢都几新同靓。餐厅入面枱既数目唔算多,而且枱同枱之间唔会好贴,所以唔会有好嘈既感觉。一打开Menu睇,发现散叫有好多选择,价钱都好合理,所以我们拣左好耐都唔知食咩好。店员都好主动黎介绍菜色比我地。仲有,佢有二人餐同埋四人餐,我见网上好多食客都大赞Set又抵又多野食。谂左好耐,最后我地叫左一个小食拼盘,一个主菜(Today Special),甜品同埋两杯野饮,份量都好丰富,食到好满足呀 叫完野食,好快就上左个免费面包,好软熟,配埋橄榄油同黑醋。 上菜既速度都好快,等左一阵小食拼盘同埋两杯野饮就到喇。MOJITOS($88) & WHITE WINE($78)我们地叫一杯MOJITOS同埋一杯WHITE WINE,不过不失。

叫完野食,好快就上左个免费面包,好软熟,配埋橄榄油同黑醋。
上菜既速度都好快,等左一阵小食拼盘同埋两杯野饮就到喇。

面包(橄榄油同黑醋)

我们地叫一杯MOJITOS同埋一杯WHITE WINE,不过不失。饮品好多选择,鸡尾酒同埋手工啤酒都好吸引,下次去好想试下手工啤酒。

MOJITOS & WHITE WINE

小食拼盘($158)
呢个小食拼盘十分推介,佢有3样野食,分别系4只水牛城鸡翼,炸墨鱼条,牛油果蟹肉多士。一次过满足晒三个愿意。我最钟意既系牛油果蟹肉多士,个多士好脆,同埋个汁好清新好开胃。

小食拼盘

Beef Wellington ($198)
我同男朋友一向都劲钟意食Beef Wellington,咁岩today special就系Beef Wellington,点Beef Wellington既决定果然无错,个酥皮好脆口,牛肉岩岩好,好有咬口劲Juicy。男朋友一个人食左两大旧

Beef Wellington

豆腐芝士饼配芝麻酱($68)
呢个豆腐味好浓,芝士就系淡香,所以唔会有好腻既感觉。我觉得呢个豆腐芝士饼好特别,好少餐厅有豆腐味蛋糕,真系值得一试。

豆腐芝士饼配芝麻酱

全日既重点黎喇!我同职员打个眼色,佢地就自动自觉拎左个写住Happy Birthday既甜品出黎,仲插好晒蜡烛。重点系职员好主动帮我地影合照,太好喇太好喇!男朋友表示十分惊喜同开心,大成功。
如果大家都系庆祝节日,呢间餐厅真系好值得推介。
题外话/补充资料: 临走时,听到隔离枱个女仔同佢屋企人讲,下次庆生黎呢间餐厅都好㖞!
2019-03-06
庆祝纪念
生日
面包(橄榄油同黑醋)
MOJITOS & WHITE WINE
小食拼盘
Beef Wellington
豆腐芝士饼配芝麻酱
  • MOJITOS($88) & WHITE WINE($78)