男朋友生日带咗佢嚟食正嘢🥰就系呢一间食日式蒸气刺身嘅专门店❤️之前见佢已经话好想试吓食,今次一于俾个惊喜佢!我哋拣呢一个套餐系<罕有法国🇫🇷蓝龙虾海鲜蒸气刺身套餐>,价钱方面都唔算太贵$600楼下就搞掂🤝法国蓝龙虾☑️套餐包咗每位半只法国蓝龙虾,唔好以为半只就好少,其实都几大只嫁,龙虾肉好鲜甜!清蒸半只法国蓝龙虾,真系一场视觉同味蕾嘅盛宴🦞。首先,单系睇住佢嘅外表已经够吸引人,深蓝色嘅外壳配上鲜艳嘅红色,摆上枱真系视觉上赏心悦目😍。蒸得恰到好处嘅蓝龙虾,肉质鲜嫩,弹牙有劲,完美保留咗海鲜应有嘅甜美。一揭开龙虾壳,里面嘅肉质像一块艺术品般引人注目,同时散发出阵阵诱人嘅海鲜鲜香味🌊。品尝𠮶一刻,只需轻轻一吸,便可将鲜美嘅龙虾肉吸入口中。鲜甜嘅龙虾肉同海鲜嘅清香,在口腔内绽放,每一口都充满咗惊喜,彷佛能直接感受到大自然的精髓🍃。清蒸嘅烹调方式简单得嚟又能够极大地保留住食材嘅原始风味,正正突出咗法国蓝龙虾嘅高级质感👑。没有过多嘅调味,每一口嘅龙虾肉都尽显海鲜嘅鲜美,令人禁不住要再三品尝🤤。无论系庆祝特别嘅场合,定系想对自己好啲,清蒸法国蓝龙虾都系一个理想嘅选择。食完之后内心满足,笑
法国蓝龙虾☑️
套餐包咗每位半只法国蓝龙虾,唔好以为半只就好少,其实都几大只嫁,龙虾肉好鲜甜!清蒸半只法国蓝龙虾,真系一场视觉同味蕾嘅盛宴🦞。首先,单系睇住佢嘅外表已经够吸引人,深蓝色嘅外壳配上鲜艳嘅红色,摆上枱真系视觉上赏心悦目😍。蒸得恰到好处嘅蓝龙虾,肉质鲜嫩,弹牙有劲,完美保留咗海鲜应有嘅甜美。一揭开龙虾壳,里面嘅肉质像一块艺术品般引人注目,同时散发出阵阵诱人嘅海鲜鲜香味🌊。品尝𠮶一刻,只需轻轻一吸,便可将鲜美嘅龙虾肉吸入口中。鲜甜嘅龙虾肉同海鲜嘅清香,在口腔内绽放,每一口都充满咗惊喜,彷佛能直接感受到大自然的精髓🍃。清蒸嘅烹调方式简单得嚟又能够极大地保留住食材嘅原始风味,正正突出咗法国蓝龙虾嘅高级质感👑。没有过多嘅调味,每一口嘅龙虾肉都尽显海鲜嘅鲜美,令人禁不住要再三品尝🤤。无论系庆祝特别嘅场合,定系想对自己好啲,清蒸法国蓝龙虾都系一个理想嘅选择。食完之后内心满足,笑容满面,真正体验到「海鲜至味,无需多言」嘅境界🥰。只能用「鲜美无比」四个字嚟形容,绝对系品尝海鲜嘅不二之选💯!
西班牙新鲜蓝青口☑️
青口鲜甜又无沙,非常新鲜!
时令海虾☑️

非常弹牙嘅时令海虾,质素都好好。
原只韩国鲍鱼☑️

韩国鲍鱼大大只,配上酱油芥末昆布调味,好夹!
新鲜野菜盛合☑️
简简单单嘅野菜盛合,有齐几款唔同嘅蔬菜。