2019-03-14
两个月前第一次帮衬英记,我放工就冲左去佢地旺角分行买左一包(散)云南潽洱饼 $160 ,sales 介绍觉得好饮就可以下次买一饼,呢包散嘅当试饮。饮左几日真系觉得好饮,但点知!有一块茶饼夹住条头发!我用保鲜纸包左呢一块有头发嘅茶饼连同收据返佢地旺角分行理论,个男经纪态度好一般咁解释话系好正常,又话啲茶系大陆黎,又话发酵过程好容易会有咁嘅情况,我反问茶厂啲工人无头套等卫生衣物著嘅咩?佢一尾解释系正常,我唔系想R著数,我觉得我比呢个价钱买你地上市公司嘅茶,茶饼有头发唔系咁样同客人解释。我唔知个男经理觉得我后生唔似系大客,定佢抱住系旺角分行自我放弃嘅态度去对待我,我净系知早几个礼拜我去左尖沙咀分行人地态度超好,我亦一将呢件唔愉快嘅事话比尖沙咀分行,人地都觉得有条头发系茶饼唔系正常事,要反映比公司知。但我而家最兴嘅唔系条头发,系个男经理待客态度!
但我而家最兴嘅唔系条头发,系个男经理待客态度!