2022-10-26
大闸蟹开季喇🦀 又到咗每年打开ig见到大家post大闸蟹斗多蟹膏嘅日子。今年我都唔执输,见到土瓜环❣️聚聚❣️出咗「秋聚大闸蟹套餐」,除咗大闸蟹之外仲有各款精美菜式。餐厅仲会帮每枱客人影即影即有合照,记录相聚一刻💓◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*✨秋聚大闸蟹套餐✨ HKD388pp up清蒸大闸蟹(2只)公每只约五両荔枝番茄伴拉丝水牛芝士条菠菜松露带子汤蒜片牛油凰尾虾蟹粉小笼包杞子浸菜苗腊味糯米饭姜茶汤丸◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 清蒸大闸蟹当然要重点介绍下主角大闸蟹🦀 每位都有两只五両大闸蟹,仲要系我最爱嘅软膏蟹公😍 上枱见到大闸蟹size都颇大,一揭开蟹盖见到满满嘅金黄色蟹膏,蟹膏软滑鲜甜,食到停唔到口🤤👍 菠菜松露带子汤带有中西汤fusion感觉嘅汤品🥣 菠菜汤表面加上忌廉,令整体口感更滑。黑松露点点唔止系噱头,无论闻落定饮落都有满满黑松露味。入面更有大量带子粒粒,令成个汤层次感升华。👍 姜茶汤丸餐厅好贴心咁以姜茶汤丸作甜品去蟹大闸蟹寒凉,姜茶超重姜味,饮落去除咗个胃,成个人都暖暖地🔥 啱哂依家初秋凉凉地嘅天气🍂 食埋两粒包住浓浓黑芝麻馅嘅汤丸
◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*
𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 清蒸大闸蟹
👍 菠菜松露带子汤
👍 姜茶汤丸
餐厅好贴心咁以姜茶汤丸作甜品去蟹大闸蟹寒凉,姜茶超重姜味,饮落去除咗个胃,成个人都暖暖地🔥 啱哂依家初秋凉凉地嘅天气🍂 食埋两粒包住浓浓黑芝麻馅嘅汤丸,超圆满😚
📍聚聚
土瓜湾九龙城道68号瑧尚UPLACE2楼203号舖