2022-06-10
事由于今日谂住过嚟沙田呢边食饭,就揾到呢间ADO洋食屋蛋包饭….恶梦嘅开始,由下午六点半等到八点半 终于有得入期间我地见到佢入左一枱迟嚟过walk-in 嘅都算,之后再继续入多枱所谓嘅朋友客喔,咁我就问个staff:其实你地可唔可以book位嘎 点解OP上面最尽只可以book六点嘅 咁六点之后冇得book ,但点解有人会迟嚟反而入到去坐低食野!Staff好串咁答我一句:你系老细啲朋友咪可以book六点之后,姐系玩潜规则喇….都算,我忍。咁最后我等到八点半终于入到去喇,个staff补多刀同我地讲:下次唔想等嘅话咪book位,我真系燥左,第一次过嚟想试下你地间蛋包饭,反而过嚟受你地气,连最基本嘅礼貌,待客之道都唔识!你唔想做Walk-in客嘅咪直接关门算喇,话今日有包场我都冇咁燥底!
恶梦嘅开始,由下午六点半等到八点半 终于有得入