2024-04-19 28 浏览
上星期日出咗去尖沙咀,shopping 前先去食个lunch。好耐无行亚士厘,见到间拉面店,佢既招牌拉面之一系超级芫茜拉面,所以就入去打爆能量。我点咗:原味牛骨拉面汤底超浓牛骨和牛油味,又唔腻每条拉面也挂满牛骨味道,而且幻面幼滑,靭度适中。加上生葱粒既点缀,每下咬落爽口又带点生葱味的刺激。牛根滑,充满著骨胶原既厚身啫喱口感,正!牛肉脂肪,有油脂渗出,非常香,肉嫩,唔错👍🏻芫茜控点:芫荽辣麻牛骨拉面(高辣, 无麻)超级多芫荽,绝对系唔使控嘅最佳选择,本身汤底牛骨牛脂味十足,再加上佢嘅辣椒嘅香味,再配合超多嘅芫荽落去劲多层次互相没有抢去大家嘅味道。本身系细面所以特别挂汤,汤加面加芫荽完全融合,绝对系10分好嘅芫荽控嘅体验。之后再点:饺子煎得均匀金黄又香脆,不会太油腻,鄙薄,内里嘅椰菜爽口,加上猪肉和葱非常好既配搭。加上佢边带微辣既酱汁,又有一番风味😋食饱饱可以去shopping lu😊

我点咗:
原味牛骨拉面
汤底超浓牛骨和牛油味,又唔腻
每条拉面也挂满牛骨味道,而且幻面幼滑,靭度适中。
加上生葱粒既点缀,每下咬落爽口又带点生葱味的刺激。
牛根滑,充满著骨胶原既厚身啫喱口感,正!
牛肉脂肪,有油脂渗出,非常香,肉嫩,唔错👍🏻

芫茜控点:
芫荽辣麻牛骨拉面(高辣, 无麻)

之后再点:
加上佢边带微辣既酱汁,又有一番风味😋

食饱饱可以去shopping lu😊
2024-04-14