2020-11-13 271 浏览
时代冰室系九龙湾工商区较为出名既黄店,餐牌选择又多,吸引佐唔少九龙湾上班族lunch时间嚟帮衬,当然我都唔例外啦☺️今日唔算太肚饿,而时代冰室又出名抵食夹大件,所以我今日就专登拣佐个份量相对较轻盈既All day breakfast😆板煎蜜糖鸡扒全日欧陆早餐 配冻柠茶 $57 🐥 (6.8/10)呢个餐包含咗六样嘢:沙律、牛角包、蜜糖鸡扒、3.6牛乳炒滑蛋、司华力肠、薯饼。沙律🥗:汁同菜分开,抵赞👍🏻菜好新鲜同埋几爽😋牛角包 🥐:食果阵虽然唔热,但都算酥☺️鸡扒🐥:煎到岩岩好,将鸡皮多余既油脂迫佐出嚟既同时又唔会太干。唯独味道偏淡佐少少,整体黎讲,鸡扒几高质,食晒成块都唔会觉得腻😍3.6牛乳炒蛋🍳 :炒得太熟,虽未至于太老,但都难免有少少失望😖司华力肠:正常,同平时食开既一样🤣薯饼 🥔:食得出系新鲜炸,虽然因为外卖既关系唔可以趁热即刻食,但食果阵都仍然有少少脆😊其实我都帮衬佐好多次时代冰室了,虽然唔至于话超级好食,但系选择真系多同埋份量又够,会继续帮衬☺️——————————————😋味道:6.8/10🤵🏻服务:7/10💰抵食:7.5/10⏳外卖等候时间:15分钟

沙律🥗:汁同菜分开,抵赞👍🏻菜好新鲜同埋几爽😋

牛角包 🥐:食果阵虽然唔热,但都算酥☺️

司华力肠:正常,同平时食开既一样🤣

——————————————
😋味道:6.8/10
🤵🏻服务:7/10
💰抵食:7.5/10
⏳外卖等候时间:15分钟
15 分钟 (外卖自取)