2020-10-14
番茄师兄出咗名咁耐,一直都好想去帮衬吓,试吓佢个驰名番茄汤底。究竟系咪值咁多Like!!!~~~🐨今日终于有机会喇!嚟到深水埗基隆街附近,原来只系对正西九龙中心𠮶条街,非常容易就揾到间铺喇!我地特登避开午市同晚市嘅时间嚟到,因为知道呢间名店一定会有好多人排队!所以我地好醒目地拣咗四点几𠮶阵过嚟啦!~~~🐨我地嚟到𠮶阵,门口只系有两位街坊排紧队啫,所以松咗一口气。反而隔离新开𠮶间,竟然有一堆街坊喺度排队㖞!唔通香港人真系咁钟意排队咩?~~~🐨都系讲返啲食物啦,我地冇点到推介嘅「犇犇有礼」,但系就拣咗「一贝子」同「带子牛郎」。很有趣嘅名字!两份都系番茄汤拉面。~~~🐨两碗拉面都附上两粒大大粒嘅带子,果然系刺身级,绝不欺场!大花蚬同样地大粒,入口冇沙,非常好!牛脷都煮得够软稔!另外,番茄汤里面系有番茄蓉的,好有质感,而且番茄味浓,唔似一般茶记咁用茄膏开水。~~~🐨饮晒啲汤都唔会觉得好口渴,真材实料!又唔驶加一服务费!就到时间的话,会再嚟帮衬呀!加咗5蚊就有滑捋捋炒蛋Feature Wall
加咗5蚊就有滑捋捋炒蛋
Feature Wall