2017-08-04
今日同老公,仔仔系淘大睇完戏晏昼点零钟, 记得朋友讲过观塘商厦有间餐厅唔错, 近近哋搭一阵巴士就到。入门口见到个招牌几型仔。去到差唔多两点,过咗食晏高峰期, 我哋坐喺靠墙边嘅梳化椅, 舒舒服服。侍应先畀你法式精致小点, 系提子芝士加饼干, 仲有一支长饼干, 几有心思。之后我哋拣咗两个是日餐汤同一个田园沙律。餐汤系薯仔蓉同烟肉碎, 汤好绵, 加埋少少烟肉嘅咸味, 配得恰到好处。 另外沙律菜够新鲜, 仲有少少芝士片喺上面,老公同仔仔话芝士同沙律菜好夹。 午餐由$68到$158, 先拣咗香烧羊肩配露丝玛丽蒜子红酒汁。个主菜靓都好似成幅画咁,羊肩生熟刚刚好,又够淋,吸收了红酒汁香煎鹅肝伴牛柳, 另外一幅靓画又出场,鹅肝细细旧但系真系煎得好咁香, 牛柳叫咗五成熟, 冇血水流出,牛味够浓巴东式烩春鸡,有印尼色彩,味道浓郁,足有半只鸡份量。主菜可以配蔬菜或者有机糙米饭, 我哋全部配饭。有机糙米够健康, 而且啲饭软硬适中,唔错。跟住又好齐心一人一杯冻鲜奶朱古力,佢地将鲜奶放面,卖相又一加分。唔会过甜,加上鲜奶好滑呀!最后有精致甜品,滑滑慕丝,细细件啱啱好。Like Facebook 仲有8折! 抵呀!
巴东式烩春鸡,有印尼色彩,味道浓郁,足有半只鸡份量。
最后有精致甜品,滑滑慕丝,细细件啱啱好。
Like Facebook 仲有8折! 抵呀!