相约咗港岛既朋友仔食下饭倾下计,找了间居酒屋试试~可惜朋友老公临时加班,要带埋个小朋友黎一齐食饭,本来仲担心小朋友坐得唔耐,估唔到间店见到小朋友会主动提供扇俾佢画。小朋友好专注咁画,我同朋友仔就梗系倾得好开心啦~ 最后画完,职员仲话可以放在店既墙上面,我地都影相留念,小朋友既作品可以贴堂,就梗系超开心啦~食物:我地叫左芥末牛油果虾做头盘,个牛油果酱应该系混入咗cream,牛油果味香滑厚实,每一啖都有虾粒,夹埋少少咸既饼干,好有口感,唔会好腻。虽然食到轻轻既芥末香,但小朋友都食得到,唔会好辣,一块仲唔够喉添~呢度既拉面都系放热石架~ 拉面上枱时,个汤仲bo lu bo lu咁出咁泡泡~ 热度十足~ 我地叫左北海道蟹场拉面,蟹肉大大件,仲连两只大蟹脚,无欺场。拉面烟韧有口感,小朋友大赞好食好食,汤底够浓又惹味,我同朋友都饮了大半碗。清酒煮蚬用石窝盛载,食到尾都热度十足,蚬几滑,份量也不少。环境:地方不大,约有4-5张高枱,设计简洁舒服。走廊长枱放咗好多日本酒,任君选择,布置很精致~入店内洗手间时,看到一间VIP房,一张大圆枱,约坐12人,宁静又私隐度高。服务:职员姐姐照顾周到,看到小朋友主
相约咗港岛既朋友仔食下饭倾下计,找了间居酒屋试试~

小朋友好专注咁画,我同朋友仔就梗系倾得好开心啦~

食物:

芥末牛油果虾

北海道蟹场拉面

清酒煮蚬
清酒煮蚬用石窝盛载,食到尾都热度十足,蚬几滑,份量也不少。

环境:

服务:
职员姐姐照顾周到,看到小朋友主动提供画笔和纸扇,让小朋友专注画,大人安落食。
而且主动奉上食水给顾客,贴心;还有提供碗仔给小朋友,方便食野,细心。

芥末牛油果虾
北海道蟹场拉面