2023-01-06
Passepartout 📍佐敦闽街1号地舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━Yokohama $158▶︎ 两块微微烧过嘅饭团 上面盖住芝士 洋葱 酸萝卜 和牛同酱汁 仲有一片炸莲藕同溏心蛋 ▶︎ 和牛嘅质感普通 有筋难咬嘅同时冇乜油香 而调味都系冇特别 甚至有少少太淡🤔▶︎ 配嘅酸萝卜酸度颇高 可以解腻 芝士存在感不高 其他配料都冇特别▶︎ 饭团质感麻麻 虽然外面有焦脆层 但入面嘅饭痴埋一旧 太过黏软🥲 加上汁比较淡 所以会有几啖似食紧白饭好味指数:●●◯◯◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🧇 Calcutta $138▶︎ 北印番茄炸鸡加马莎拉窝夫 配上凉拌菜丝 ▶︎ 炸鸡有一块上髀一块下髀 鸡件几大但炸皮偏厚 而炸鸡上面淋咗番茄同沙律酱汁 亦都有香料嘅味道 整体食落系酸酸甜甜带咖喱嘅味道 ▶︎ 窝夫更加特别 唔系𠮶种外脆内软嘅口感 而系好似糯米制品咁带有少少烟韧嘅感觉 觉得食到少少姜黄味 其实都几特别🤣▶︎ 整体系我好少接触到嘅调味 不过个人几钟意🫢好味指数:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━到访日期: 10月中 (
📍佐敦闽街1号地舖
Yokohama $158
好味指数:●●◯◯◯
🧇 Calcutta $138
▶︎ 北印番茄炸鸡加马莎拉窝夫 配上凉拌菜丝
▶︎ 整体系我好少接触到嘅调味 不过个人几钟意🫢
好味指数:●●●●◐
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到访日期: 10月中 (晚餐)
快乐指数😋: ⑦③/①⓪⓪
性价比: 🌕🌕🌗🌑🌑