我一向都钟意试新嘢,当然连cocktail都唔例外,尖沙咀么地道呢间Avenue 75 出名推出创意cocktail,今日专程嚟到品尝下啲特色cocktail。 一入到餐厅就被墙上嘅缤纷色彩吸引住🤩,富有多国风情嘅感觉。 喺云云咁多款cocktail之中,拣咗一款叫Fiesta,系一款墨西哥feel嘅饮品🍸,加咗house horchata 同奶,感觉比较Smoothie,加咗木瓜,面层有blueberry cream。喺出面餐厅真系好少饮到类似嘅味道。 香茅鸡翼:表皮焦香,肉质依然嫩滑juicy,香茅味颇为浓郁,绝对系小食no.1之选。 照烧美国牛仔骨🐮:牛仔骨烧得好香,充满丰富细致嘅油脂香,肉汁依旧保留。 龙虾汁海鲜意大利扁面🍝:龙虾汁香浓,每一口意粉都沾满酱汁,意粉烟韧弹牙。海鲜有青口、虾🦐、鱿鱼🐙,整体味道都配合得好好。

一入到餐厅就被墙上嘅缤纷色彩吸引住🤩,富有多国风情嘅感觉。

2023-03-16