2024-01-20 558 浏览
Tastes & Tales 📍太子荔枝角道113号地舖因为食饭前嘅呢啲钟数有啲啲想食吓下午茶,就随机去咗间出边网络装修几靓嘅Cafe。店员都好热情咁推介咗几款是日甜品,于是我就试咗佢地新出嘅:⭐️芝麻朱古力巴斯克蛋糕 $78食到淡淡嘅芝麻味,主要都系朱古力味,入面有夏威夷果仁,对我嚟讲呢一个好加分,因为个蛋糕本身都比较软,有啲硬嘅nuts喺入边会有返多啲口感~ 食落唔会太甜,自己一个食一件啱啱好!另外再嗌咗一杯:⭐️热朱古力$48因为我饮到有肉桂嘅味,所以问店主系咪落咗肉桂粉,听店主讲啲朱古力粉好似系秘鲁产地,所以会有少少香料味。有个小拉花喺上面影相几靓。唔钟意肉桂味嘅朋友仔建议skip,带返咖啡会好啲~ 有啲民族风嘅装修其实几啱打卡,不过地理位置唔系好就脚,同埋要留意返人均有$100低消~
Tastes & Tales
📍太子荔枝角道113号地舖