2019-06-18
上个星期有晚由同事带路,上左黎尖沙咀厚福街H8上面既一间“小酒馆”~~一出Lip就经已feel到呢度好有异国风情既感觉,地方好阔落,整个气氛都好唔错!!呢度有唔少cocktail,meun上会写上当中酒既强度,真系唔想饮酒既更加可以转为mocktail或者拣soft drinks 同 Sparkling water~~~重点系呢度系唔洗加一,而大部份既cocktail都只系HKd$68,佐酒既小食轻食都只系around40-70蚊,价钱十分贴地!!!落好order之后,店员仲为我地送上一份mix nuts添~~我个晚要左杯酒精浓度较弱既cocktail:“5.2.0”HKd$68,净系黎卖相都知呢杯cocktail系for女生而设吧xpp饮落既酒精浓度的确不强,容易入口,加上有莓味既酸甜果香,味道都唔错啵:)而同事所拣既“Yesterday”HKd$68就相对上既酒精浓度就强烈得多!!由店员即时系我地面前调制~~当中既熏烟气味连我无饮都闻到xppp而食物方面,我地就一人拣左一款share黎食同事拣左份“香辣烤鸡翼”,而我就要左份“炸鱼薯条”,两款食物都系68蚊;)同事既鸡翼先到,鸡翼串
同事既鸡翼先到,鸡翼串起左,一共有四串,每串有两只~~~
鸡翼烤得都唔错,表面干脆而肉嫰,味道仲愈食愈辣添!!!如果唔食得辣既话就要注意一下啦xppp
而最后黎到既炸鱼薯条都几有惊喜!!
两大块炸鱼炸至外层金黄脆口,入面既鱼肉滑而结实不松散,一啲腥味都无,cp值真系几高!!!