2016-07-18 702 浏览
只为chaochao饺子同怀念吓日本饺子小店而来。第一次嚟,早几星期喺日本食过好想再食多次,朋友就话我知有间食一口饺子嘅店。满满期待咁嚟,但撞啱有一枚(8只)煎得唔够焦,有丁点失望,但其它的…例如明太子薯仔不错,有惊喜。第二次嚟哩,一个人坐bar枱,谂住无咁唔好彩嘅,唔会两次都唔够「焦」挂,今次一样系一枚够脆一枚唔够脆,而且没煎那面有点太油。脑海中日本的一口「肉味薯片」:一撕就爽快分开的手感,一咬就卡喇一声的薄脆口感…………或许真系回到日本才有,但这里的味道亦很足够,怕太浓的话汁料可以省掉,每粒人手包人手煎先俾40蚊加一,价钱唔贵得过日本好多,喺香港就可以顶吓瘾,都算好抵了。每人有最低消费50元,幸好有前菜可选。〔今天就是什么都不想说地吃一点点。意外地看到「死缠mode」店员为著shrimp这字怎么串店激怒了「认真mode」店员,感觉很是有趣。为本餐增添了点平日出外用餐位置与厨房相隔十万丈远时没有的味道。〕
只为chaochao饺子同怀念吓日本饺子小店而来。

每人有最低消费50元,幸好有前菜可选。

chao chao饺子
shake shake 饺