1K
2021-11-08 39 浏览
依稀记得以前呢个位置是另一间泰菜,该餐厅好像搬左去大王东街了,原址换上新餐厅 MANA,内里装修好有熟悉感觉。先来柚子大虾沙律,酸酸甜甜辣辣,很是开胃,要留意调味比一般餐厅重口,很岩我这种重口味之鬼😂 吃得出有椰糖,好香。鲜虾三只大大只又爽口,唔会冇虾味果重雪藏虾生菜肉碎包肉碎超大碗,上到台台仲系热辣辣喷哂烟,肉碎有半肥瘦加入生洋葱和泰式辣椒,好惹味,辣劲在后头!船面超级超级浓郁好深色,加上金边粉索汁同挂汤能力极高,是要好快就鲸吞碗面😂😂 汤层次丰富,有加入唔小香料,牛筋炆到好腍且入味泰茶 龙眼冰 椰汁糕就正常发挥 纯粹想当自己去左泰国旅行🥲 有时懒懒地唔想过海去九龙城相信呢间都会系一个选择 止止口瘾—————————————————Mana Thai Kitchen (湾仔)湾仔卢押道20号其康大厦地下3号舖及阁楼—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography

生菜肉碎包

船面

—————————————————

Mana Thai Kitchen (湾仔)
湾仔卢押道20号其康大厦地下3号舖及阁楼

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #foodstagram #picoftheday #hkig #hkiger #食好西 #相机食先 #湾仔美食 #泰菜
___
🥇Follow @eathkgirls