2020-11-13 316 浏览
好多年都未去过南丫岛,所以今天与几个同事一齐请假去及品尝当地美食及海鲜,见到一面包店内的牛角包吸引,所以入内帮衬及顺便询问那里海鲜味美,店员就介绍了此海鲜店 - 舢舨,😁😁于是满心欢喜去品尝,先自己去取了一笼烧卖,品道不错,跟著点了两只濑尿虾, 豉椒炒蚬, 腐竹浸时菜 ,蒜蓉蒸虾 ……先讲豉椒炒蚬,壳多过肉, d 肉吾知去左边,跟著有位侍应听到我地揾蚬肉,个侍应走来望左两下,话 d 肉甩左出来啫, 冇呃你哋,好啦!算数,豪比佢😤跟著食濑尿虾,吾食由自可,一食把几火,d 虾只有微暖,及其中一只虾, d 肉与壳分开及梅,一食就知道是死虾,即刻叫侍应来查问,侍应答,冷气大,所以冻呀,咁嘅大话都讲得出🙄🤨,之后再食另一只,味道完全两回事,即系 e 间所为嘅海鲜舖,攞左一只新鲜一只死虾比我地,当客人完全没有食过海鲜,一只濑尿虾要成二百几蚊,真系当客系水鱼?任佢㓥🙄🤔🤑😡🤬🤬🤬