2009-03-29
我虽然好喜欢食泰菜,亦都会不停地食一间试一间,今次我揾到新感觉,揾到新对象喇第一次*之前经过这间兴隆,都见到好多人,今次唔食住,下次我要试下先~第二次**我在等位既时候,由于本人太肚饿既关系,都系唔等,去左我间饭堂........!!第三次***我原来记错店名,又唔想四围揾,咁就试下兴隆喇,今次唔洗等位~生虾一碟大约有10只,我食左8只,生虾算不上大只,中等身型,配上生蒜连自家制酱汁,真系好好味,虾肉鲜味,酱汁够过瘾~咖哩(猪肉)落单前要求咖哩唔辣.呀靓姐话:我地d咖哩全部都唔辣架~哗~个卖相好得㖞!!d咖哩虽然唔辣,但系内裹隐藏住一种好好好既味道,反而猪肉变了配角,咖哩汁好香带甜,仲有一点刚刚炒熟既蛋酱,配饭沾蒜容包真系一绝~蒜容包一客有6件,劲香蒜容味,每一个角落都有蒜容和牛油既香味,一定要衬热食!!当蒜容包遇上咖哩汁既时候.............!!还要大口大口送入咀里爽爽爽海鲜炒饭个卖相好似清淡狙dd㖞!!食完第一啖之后,我对眼系错既,跟本就好够味够镬气之余,粒粒饭都好香口,有虾,青口,鱿鱼都几新鲜!!沙爹猪/鸡/鸡亦(最少3串)讲真鸡亦跟本就唔重要,最重要系个沙爹汁,好香好
生虾
真系好好味,虾肉鲜味,酱汁够过瘾~
咖哩(猪肉)
落单前要求咖哩唔辣.呀靓姐话:我地d咖哩全部都唔辣架~
蒜容包
海鲜炒饭
够镬气之余,粒粒饭都好香口,有虾,青口,鱿鱼都几新鲜!!
沙爹猪/鸡/鸡亦(最少3串)
讲真鸡亦跟本就唔重要,最重要系个沙爹汁,好香好好味已经足够,肉质可以放埋一边...........
经过几次既某种原因,我今次真系大饱口福!!
而我又再一次揾到适合我的"泰国味"