2023-03-03
间餐厅比我嘅感觉系西式Burger Crossover中式馒头包, 位于铜锣湾Festival Walk嘅苏豪区, 晚上7:00成间餐厅几乎已经坐满人. 咁chill嘅环境加上咁cute嘅餐厅, 未食先兴奋😊先嚟两杯Cocktail~店员推介呢两只分别以只gin同whiskey做base嘅特色鸡尾酒🍹 YUZI LEAF ($88) 加入咗柠檬、柚子同紫苏; KYO G&T ($88) 就加入巨峰提子同柚子, 两款cocktail味道好清新, 易入喉又带有微微酒香, 饮完一杯已经有少少tipsy 🥰两款小食香口又邪恶~黑松露炸薯条🍟 ($98) 除左黑松露沙律酱之外, 仲舖左一层厚厚嘅鲁肉酱(其实系香菇)同埋日本腌萝卜丝, 薯条系好幼身果只, 捞埋D酱一齐食好夹👍🏻墨西哥炸云吞 ($98)好似食紧中式锦卤云吞咁! 炸虾肉云吞上面淋上四川菠萝莎莎同牛油果酱, 虾肉非常弹牙, 中西合璧呢个idea几新颖味道都几夹👍🏻到主角little bao~ 招牌猪腩包💖($98)一咬落去猪腩肉嘅肥油必哂出黎好juicy, 猪肉煮得几腍几入味, 中式蒸包口感松软食落有D似刈包, 又系一个中西fushio
两款小食香口又邪恶~
到主角little bao~
招牌猪腩包💖($98)
一咬落去猪腩肉嘅肥油必哂出黎好juicy, 猪肉煮得几腍几入味, 中式蒸包口感松软食落有D似刈包, 又系一个中西fushion dish!
天妇罗软壳蟹包💖($138)
软壳蟹炸到卜卜脆一落去蟹肉汁必哂出黎, 软熟嘅包同炸到脆卜卜嘅蟹一齐食, 口感有层次味道几丰富, 系几特别嘅值得一试!
难得黎到一于些埋甜品Ice cream bao~
Hazelnut ice cream with salted Nutella cream sauce and shaved dark chocolate ($48) and 盐味雪糕包 with salted cameral sauce ($48)
食落好似中式炸馒头! 个包炸到香脆金黄, 再配上牛奶盐味雪糕夹心, 另一款系无人不爱嘅nutella雪糕夹心, 一冷一热好正😊