2023-11-17 414 浏览
围方大约一个多月前新开咗一间重庆粉面店,记得开张时劲多人排队,一个月后晚饭时间竟然唔洗排直入,价钱尚算平民价就当试吓。门口无人安排座位,唯有直入,坐咗一阵都无人理,问待应点落单,先话一阵比QR code。其实无问题,但之后入内的客人就比人叫返出去,有个待应仲话 “咁样会搞到我好乱架”,叫啲客出返去等位。招牌面 - 酸辣木瓜金汤底 ($69)即系有大杂会好多𩠌既面,可以拣米线。走咗鸭血,猪腩肉、鱼片都算唔错,不过其他就相当普通。汤底唔算好辣,食完未算劲口渴,但打嗝时感觉个味有啲刺激,唔太钟意呢种感觉。咖哩鸡丁盖饭 ($58)完全觉得系罐头或即食包倒出来的咖哩。。。鸡肉劲柴。。。唯一可取系搭咗几条菜心。热豆浆 (+$10)跟主食半价,味偏淡,同唔明点解浮面劲多泡。

招牌面 - 酸辣木瓜金汤底 ($69)
即系有大杂会好多𩠌既面,可以拣米线。

咖哩鸡丁盖饭 ($58)

热豆浆 (+$10)
跟主食半价,味偏淡,同唔明点解浮面劲多泡。

2023-11-16