2017-06-09
当香港人遇见寿司.......广,仲有D咩野可以做,咁就梗系开餐啦。寿司广既晚餐价钱其实都唔算便,但系午餐就真系几抵食既, 佢个menu 有十几个lunch 组合,再加埋饮品同甜品价钱大概一位HKD$220 左右。等我介绍下我𠮶日食左D咩野啦, 我个set lunch选𠮶三款都系属于饱肚类型组合,个人认为系最抵食𠮶个组合第一个系热既荞麦面老老实实,其实味道都只系一般,面既质感都比较粗, 同埋佢得热既无冻既选, 系有小小失望。第二样就系鱼生饭鱼生同埋其它海鲜既用料都好充足,有三文鱼,吞拿等等,份量十足系诚意之作,如果你食量唔大基本上可以叫一个lunch set 再叫多份寿司已经足够两个一齐食。第三样鳗鱼饭手掌咁大块鳗鱼你见过未, 我真系见过, 第三款都系属于重份量既类型, 鲜甜既鳗鱼肉配上大口大口白饭, 虽然简单但系我觉得系3款内最好食𠮶个。整体而言就住份量黎讲,寿司广既lunch set 系抵食之选,当然如果你对味道上无咁高要强既话, 寿司广会系一间唔错既日本餐厅。
第一个系热既荞麦面
第二样就系鱼生饭