2016-05-25 966 浏览
当所有人都顷向新事物 新体验既时候其实先会发现 原来幸福一早就在附近 只系你习惯了林心如要40岁 才惊觉幸福早就出现一样 没有了经历就没有了感恩 很久没有吃过附近的鱼蛋 回想从前 每次经过都会"吉"一串并唔系开成日既鱼蛋档 要夹岩时间先有机会食到每一次都会排长龙 八爪鱼既 鱼蛋既 要十串八串又有 各一串既都有除左粥面打冷 我谂最畅销都系鱼蛋八爪鱼喇街角 有新有旧 令人记起一首歌街角 小店 ....时光总不留人 难得过去幸运...新联丰 开到凌晨 令好多人都会对佢有所记忆 或许夜宵时间 又或者系回忆彼此同行 和街角故地这样衬帮衬多年 价钱由5蚊变6蚊 7蚊变10蚊当好多附近既舖头都加价加到目露凶光既时候 佢只系加你少少帮补一下食材成本良心就系咁样发现 唔系要同你讲我有良心 行动胜过一切一串鱼蛋可能系深水埗最好食既鱼蛋 相比返另一间出名既鱼蛋档 佢既鱼蛋仍然弹牙有口感质素保持得相当好 鱼肉味重 唔会食落一口粉 辣汁香味四溢 我虽然唔太食辣但每每帮衬都会要求浸到尽 因为呢个辣我钟意 同鱼蛋真系好配合 沙嗲蒜头香味令到呢粒鱼蛋更加值钱有时好既主角都要揾到个可以为你加分既调味品先真正有价钱!!
当所有人都顷向新事物 新体验既时候

并唔系开成日既鱼蛋档 要夹岩时间先有机会食到

除左粥面打冷 我谂最畅销都系鱼蛋八爪鱼喇
街角 有新有旧
令人记起一首歌
街角 小店 ....
时光总不留人 难得过去幸运...

新联丰 开到凌晨 令好多人都会对佢有所记忆
可能系深水埗最好食既鱼蛋
相比返另一间出名既鱼蛋档 佢既鱼蛋仍然弹牙有口感
质素保持得相当好 鱼肉味重 唔会食落一口粉
辣汁香味四溢 我虽然唔太食辣但每每帮衬都会要求浸到尽
有时好既主角都要揾到个可以为你加分既调味品先真正有价钱!!
2016-05-24
$6 (其他)