2019-12-19 231 浏览
究竟龙虾鲜d? 👀定系海胆鲜啲?👀铜锣湾真系好多好嘢食,平时行完街都会去揾嘢食。最近有间新派日本料理餐厅,喺谢斐道开幕,环境超有气氛,好似系坐飞机去咗日本嘅高级餐厅。 我谂圣诞节同另一半嚟呢度庆祝都几浪漫。 不过今次我就同朋友嚟试咗先,本身好钟意食龙虾同海胆,见到menu有龙虾海胆刺身丼饭,眼球立即被吸引,即刻变心心眼😍😍😍😍😍真系估唔到会咁靓㗎💕🎉好似一座艺术品咁,真系开心到笑出嚟呀。经理同我讲龙虾好新鲜,煮之前仍然游紧水。我食到好爽好鲜味道,但系就唔会太咸海水味,虾系熟嘅,但系肉质就弹下弹下,未食过咁新鲜嘅龙虾,仲要拆埋肉,好细心。海胆好大嚿,应该有原只份量,上面仲有闪闪发光嘅金箔,我觉得自己好似发紧梦呀,点解食到呢个饭会咁幸福嘅?😋💞💖💋
究竟龙虾鲜d? 👀
定系海胆鲜啲?👀

铜锣湾真系好多好嘢食,平时行完街都会去揾嘢食。

我谂圣诞节同另一半嚟呢度庆祝都几浪漫。

真系估唔到会咁靓㗎💕🎉

2019-12-17