2020-12-24
疫情严重咗夜晚冇得堂食,回复返居家抗疫。呢啲时候一定要入返啲冷藏食物喺屋企🏡。.虽然佢唔会话特别好味道好突出,不过每盒份量都好足够而且$25-30就买到盒饭🍱,性价比相当高🤩,又够晒方便。波仔的确喺一个偷懒唔煮饭嘅选择🙌🏻。.📍清汤牛腩($42)成包摆落热水煲热就食得,真系好方便👍🏻。分量唔算多,个汤就咁饮都几清甜😻。牛腩口感好腍,不过食落就略为淡味左啲🐂。.📍鲜茄猪扒蛋炒饭($25)Pork Chop In Tomato Sauce With Fried Rice鲜茄汁略为唔够酸🍅,配炒饭底,猪扒表面唔系脆卜卜🙈,不过都算有一定厚度👍🏻,口感唔差,有种返到中、小学食饭盒嘅感觉🤗。 $25蚊抵食到不得了🙌🏻!.📍鸡串烧3串($22)Chicken Satay将鸡串放入焗炉焗几分钟就食得😍,肉质软绵👍🏻,沙嗲味十足🤤,非常惹味,而且价钱合理,喺个唔错嘅小点心🍴。
📍清汤牛腩($42)
📍鲜茄猪扒蛋炒饭($25)
📍鸡串烧3串($22)
Chicken Satay