2021-02-10 756 浏览
依家限聚令重未放宽,六点后无得堂食,搞到个个都冇得系街食晚饭,不过香港商机处处,正所谓有危就有机,呢间铺头最近崛起,系沙田开咗新分店。铺头专做韩国食品外卖,做得外卖嘅舖头有三样嘢当然系好重要,“效率”、”方便”、“卫生” ; 先讲效率,去到𠮶阵见到起码有二十几人排队,真系见到都灰,虽然有劲多人排队,但餐厅效率超高,好快人龙已经去咗一半 😚 再嚟就讲方便,餐厅为方便顾客选择,将大部分既食物放喺橱柜到俾大家睇到个卖相同价钱,最怕有啲顾客埋到收银处时先研究有咩食,咁样做大大减少影响后面顾客既等候时间 👍🏻 最后就系卫生,餐厅嘅外卖小食盒用上密封式嘅胶膜密封,感觉相当卫生,而且餐厅望落都好企理。估唔到叫个 S-细 小食都咁大盒,真系相当抵食。新鲜辣泡菜 (细 $30) & 辣炒鱼糕 (细 $40) : 辣泡菜够哂辣而且又多汁,好食过超市买果啲。第一次食辣炒鱼糕呢款食品,味道唔错,而且份量重好多。😋辣鱿鱼煎蛋拌饭 ($65) : 实物几大碗,有八种唔同既配菜,跟饭重会有个辣酱,不过自己钟意捞新鲜辣泡菜食。
估唔到叫个 S-细 小食都咁大盒,真系相当抵食。