2020-07-26
由于疫情嘅关系,好多食肆都变咗做外卖。今日就嚟到楼下嘅富临皇宫叫外卖食,因为有朋友介绍话好抵食,同埋好大份。巧制粟米鱼柳我哋叫咗粟米鱼柳,粟米鱼柳好多汁,鱼柳冇雪柜味,炸得都好甘香,捞白饭一流!除此之外,佢哋仲有原粒嘅粟米粒,唔似得有啲餐厅或者酒楼净系求其打一个汁就算。瑶柱金菇炆伊面因为有屋企人唔食白饭嘅关系,所以,我哋额外叫咗一个瑶柱金菇炆伊面,平时伊面都系好多油,但系佢今次呢个伊面好少油,仲有好多配菜,例如系葱,唐芹,香味俱全!重点佢哋真系有真嘅瑶柱呀,咬落去都好新鲜。西兰花炒蚌片虾球最后,我哋叫咗多一个西兰花炒蚌片虾球,打开嘅时候我哋都好意外,因为佢哋除咗有西兰花之外,仲有好健康嘅三色椒,而且佢哋应该用咗桂花蚌,爽口弹牙,虾球鲜甜,每块都好大粒,超抵食! 真系好推介大家嚟叫外卖,我哋今次叫咗三个𩠌都系145蚊,除翻四个人每人都系$36,仲要每份都咁大份,仲有蔬菜配埋!建议大家都可以好似我哋咁,一系叫个炒饭一系叫个伊面!顺带一提,今次嘅份量多到我哋要留返听日食!
巧制粟米鱼柳
瑶柱金菇炆伊面