疫情下暂停晚市,💍结婚周年想订个蛋糕庆祝下。四围饼店都忙住出圣诞蛋糕,已经好多都唔接单😞,朋友推介Rosewood拿破仑,于是睇中左方形一大个果款,打算订之际,竟然发左Afternoon Tea外卖set! 😍见到set入面有2件standard size原味拿破仑,加上有scones、咸点同其他甜点,于是3日前就系官网落order,非常之方便,最后取饼时间系7点前,岩哂放工去拎,当埋晚餐😋😋。一去到见到Butterfly Patisserie成个布置好靓,加上真圣诞松树布置,阵阵香气,如果堂食一定更有feel!🎄我order时remark左是anniversary, 店员好贴心预备左个朱古力牌,推介给庆祝生日纪念日的你,不吃蛋糕同样有仪式感!🥰另外抵赞既系tea set个盒,精心设计到不得了!!一层层趟开既感觉,不比传统3层架逊色!(唔舍得掉呢!)睇返之前的post, 原来个包装之前唔系咁既,可能因为咁,亦比之前个价钱贵左少少。不过值得的,蛋糕食物keep得好好,返到屋企同系饼店见到时系一样!👍🏻总括来讲,虽然是外卖,仍然有很好的体验。期待下次堂食再感受现场气氛~

2020-12-18
外卖自取
庆祝纪念
纪念日
  • TAHITIAN VANILLA MILLE FEUILLE
  • Scones
  • 所有甜点蛋糕