2022-03-02
2022年疫情仍然肆虐,出外揾食更加难。想好好庆祝周年纪念都要度过计过。今次拣咗Henry做第一次庆祝周年纪念,除咗系餐厅环境格调优雅之外,仲系为咗佢嘅美国德州烟熏烧烤风味而嚟。一入餐厅就有个肉类存放柜,佢所有熟成牛扒都系呢个位望到。另外佢厨房位有个炭烤炉,就系为咗今日要食嘅主角而设!呢次我哋只系叫咗一个starter, 一个main 同配咗两杯红酒。Starter 方面我哋叫咗Devilled Japanese Eggs,都系见比较多人点嘅菜式,不过另一半觉得普通,唔特别推荐。Main 我地当然要试佢嘅signature Texas Whiskey and Ash Aged,拣咗1.2kg ribeyes medium rare。老实讲,好好食,我都唔识点形容。𠮶种好食我讲解唔到,只可以话44 Farms 养牛养得太出色。如果有朋友要搞咩庆祝嘅都不妨可以考虑,大推。今次唯一美中不足就系冇晚市,只系中午嘅时候去食,不过都不枉我哋留肚去食。最后餐厅准备咗个小dessert 为呢个美好嘅时刻作结, It’s perfect。最后要赞下d staff 服务超好,有好好嘅交流,欣赏!
Devilled Japanese Eggs
Texas Whiskey and Ash Aged