2022-02-19
呢间鮨店开咗几个月,好快已经晋升为明星级别咁难book,疫情之下突然cut咗晚市,知道佢太卷同刺身饭做外卖,特登order咗嚟试一试佢几有实力太卷一盒9件,用上优质嘅食材:肉质绵密嘅穴子、海绵质感嘅江户前玉子焼き、清爽嘅青瓜丝、爽滑嘅日本昆布同菇穴子、蛋同青瓜一向都系好夹嘅组合《寿し云隐 》用咗好花手工嘅江户前玉子焼き,再加入甜甜哋嘅日本昆布同菇,令味道同层次都大大提升😌😌👍🏻👍🏻《寿し云隐》嘅舍利偏酸,但太卷夹埋其他材料一齐食,我觉得舍利嘅酸度同黏度啱啱好~杂锦鱼生饭不同嘅鱼刺身、虾刺身、萤光鱿鱼、海胆、三文鱼籽、熟虾、熟帆立贝、江户前玉子焼き、青瓜粒,铺满饭面,开动前,视觉上已经非常满足😚各类鱼刺身同虾刺身都好鲜味 🐠🐟🦐😌,用料上乘,绝对对得住呢个收费!我觉得舍利嘅酸度配鱼生饭时淡啲啲会更佳宜家疫情试住《寿し云隐》嘅外卖先,希望快D可以正正经经咁品尝佢哋嘅Omakase!
太卷
一盒9件,用上优质嘅食材:
穴子、蛋同青瓜一向都系好夹嘅组合
杂锦鱼生饭
我觉得舍利嘅酸度配鱼生饭时淡啲啲会更佳