2024-10-06
2037 浏览
疫情前黎食过好多次,lunch dinner都食过,觉得佢好多选择,值番个价,又好味。谂起好耐冇去食就琴日去食佢个lunch buffet啦,大佬呀你话哂都海逸旗下,系咪要做到咁cheap呀?比较值钱既已经系生蚝同蟹脚,同埋movenpick 啰,冇架喇。好彩我早鸟优惠买咋,唔系仲倒蚀得西利呀!以前有既时日糖水,好靓既烧鹅烧鸭,花胶,炖汤,鲍鱼,牛仔骨,全。部。都。冇!生蚝中低等美国货色,一d蚝味都冇!烧味得叉烧同鸡!我不嬲食buffet唔会食呢d烧味,咁系选择多既大前提下啰,琴日冇野食度我只能系咁食叉烧咋!以前仲有成个counter既印度咖哩同鲜烤薄饼,而家变左做四川麻辣野!咩水煮肥牛呀回锅肉,系要奶到咁尽咩?唔做埋小龙虾?佢地最中意㖞!最眼突系我竟然系酒店buffet见到一个饭煲兴住煲咖哩猪皮鱼蛋!仲有周街都有既章鱼烧,同埋街市冻肉铺同超市廿几30令蚊一大袋既急冻日式鸡串!你以为佢起码整个汁丫,有,冇味既汁,d鸡串唔知雪左几耐,冇味架!茶包得两款twinnings 茶包,奇怪既薄荷叶味同最鸡果只english breakfast,中式茶包系劲平既陆羽香片!超市十令蚊盒廿几个果d!唔
茶包得两款twinnings 茶包,奇怪既薄荷叶味同最鸡果只english breakfast,中式茶包系劲平既陆羽香片!超市十令蚊盒廿几个果d!唔系咁侮辱人嘛?
个熟青口系麻辣架!个pizza 都系辣架!其实系咪写漏左个自助餐系四川主题呀?
个美国骨系冇肉食架!唐扬炸鸡都系急冻料咋!
生蚝冇蚝味又细又瘦!
冻海鲜得蟹脚,冻虾同两款唔同大细既青口!
螺都冇只!细青口仲劲多海草垃圾!
西冷劲咸!
仲要有cheap cheap章鱼烧!
以前movenpick系雪柜一杯杯自己攞,而家玩配给不比你!
甜品叫做搭救番啦,个限量梳乎厘几好食,好香蛋味,蛋糕都几好,有自助凉粉食,都多配料,不过木桶豆花系冰冻既。而佢系唔会有标示架。
有即煎pancake同好细既葡挞仔食添,不过pancake唔系煎完即刻摆落只碟度比你食,系煎完放入摆葡挞仔个柜度,有人要就攞比佢,所以系唔热架!
不过全部都唔系咩值得番票价既野!
同场加映有个大喊唔停两粒钟既细路女,同埋两个因为唔见单而边行边闹交既职员!而且佢人手好唔够,切西冷果个阿姐要同时过隔离档度煮粉面比人食!
我都反省自己,唔通我比好平既价钱所以得到咁既野咩?
我食放题平佢百令蚊都有羊架牛舌海虾海胆鲍鱼花胶龙虾呢d食丫!都系任食!
系呀,而家羊架都冇得食架酒店自助餐!
疫情对佢打击真系大到咁咩?咁咪唔好做自助餐啰!差过以前不得只,根本系cheap!
唔系泰式辣就川辣,咁你一系就话明系麻辣主题啦!