2020-08-14 612 浏览
疫情下lunch再无去堂食, 多数都系外卖自取. 加上多数餐厅都有做优惠, 例如openrice及其他外卖平台都有做折扣.但中上环lunch揾食都有d难度. 有时都会去公司附近九如坊嘅百里居. 味道真心唔差, 今日个餐系泡菜猪腩片饭, 有沙律菜, 另外配有无味精例汤或滋润饮品, 我最爱系龙眼杞子水. 好足料.个午餐最平六十几就有, 如果外带仲有75折, 都系$51. 仲有积分卡, 满十个印仔仲减$20. 今日晏咗去, 人比较小, 惊喜位系居然系那印花卡上十个印仔除左减低$20外, 仲送咗个大抗疫礼包, 有酒精喷雾, 湿纸巾, 仲有一盒50个口罩. 真系好感动. 小店就是有这种人情味. 帮衬了一段时间, 虽然无乜两句, 但感受到店舖用心的制作的食物, 殷切的服务. 但稍嫌楼梯有点窄, 店内位置很小. 但小店自有它的特色. 我绝对感受到他们的爱, 希望小店也能挨过难关!努力!

韩式泡菜猪腩片饭 龙眼杞子水
2020-08-14