2021-08-14
朋友曾经系德国exchange,所以就提议系尖东食德国菜,好食有酒又有view。由于朋友系附近返工,6点左右已经去到坐低左,同埋7点仲有happy hours,叫德国啤酒都平啲。德国啤酒同肠仔当然好出名,但其实白芦笋系德国都会成日出现,而且系香港都真系的确好少见到所以今次见到白芦笋就已经即刻叫左,新鲜白芦笋加上个类似忌廉汁既酱汁,真系好好食,再配上德国啤酒,就好似去左德国旅行咁。另外,当然唔少德国肠,依个咖哩肠既咖哩味比想像中少,不过不失,个人觉得薯角更加吸引。同时,都因为比”自家制”依3个字吸引,叫左个牛油面团,个牛其实唔差,系啲汁捞啲类似通粉咁既野嫌为干少少。整体上,都值得推介,价钱中大约有$150都系啤酒,食物大约$350左右,好岩星期五六一班人收工去chill一chill。题外话,个厕所系用商场厕所,都几干净。
题外话,个厕所系用商场厕所,都几干净。