2020-12-03 124 浏览
今日路经湾仔, 原来跳舞群组既发源地在湾仔, 怪不得今日街上人烟稀少.感觉不像样既湾仔.由于有啲野要处理,所以8:30都未食饭,念念下,都系附近揾间野食.结果去PIZZA EXPRESS食下PIZZA, 都好耐冇去过食佢既餐.今日呢间分店第一次光顾, 感觉人较少,而里面差不多10成都系外国员工.由于仍处于斋戒期既关系,今晚都系ORDER素食第一味头盘系牛油果酱既小食, 不过不失.没有大惊喜.第二味系而家素食界最HIT既新猪肉, 老老实实.我觉得味道系可以,但系个螺丝粉煮得太林.所以个口感就差左,但系个味道调较得还可以.最后呢味就系羽衣甘兰磨菇PIZZA, 比起芝士4重奏既话呢个PIZZA黎得有点小清新,都唔错,因为羽衣甘兰经过高温焗过后有点脆口,所以质感几特别.
感觉不像样既湾仔.

由于仍处于斋戒期既关系,今晚都系ORDER素食
第一味头盘系牛油果酱既小食, 不过不失.没有大惊喜.

所以个口感就差左,但系个味道调较得还可以.