2019-12-08
偶尔喺IG见到葵广呢一间「刈Bao台式创意小食」,急不及待想揾日去会一会佢🤤 今日一食真系不得了,真系觉得食左嘅每一样都好好食👍🏻👍🏻 之后经开葵芳一定要再食,亦都推介经常去葵广揾食嘅朋友去呀~~💛💛1️⃣ 古早味腩肉刈包台式嘅刈包,同以前喺日本食过嘅角煮馒头好相似,都系白馒头夹住卤左嘅肉~ 个腩肉好腍好入味,调味一啲都唔会过咸。而且加左啲菜脯、花生碎等等,食落真系唔会觉得油腻🙆🏻♀️🙆🏻♀️2️⃣ 综合5号 (盐酥鸡,香芋地瓜球)盐酥鸡炸粉好薄,调味得宜,食起上黎唔油身👍🏻 香芋地瓜球,见到menu写住「甜过你初恋」🤣🤣 系甜嘅,而且仲唔系死甜、假甜!😋3️⃣ 柠檬冬瓜茶😍😍 饮左第一啖,真系当堂叮左一声!通常冬瓜茶都系好甜,呢杯唔会,可能系因为加左柠檬🍋 饮落系酸酸甜甜,配合得好好,无话边个味道override左另一样👍🏻 而且个冬瓜茶仲系舖头自己煲,所以仲会饮到啲冬瓜肉添~
1️⃣ 古早味腩肉刈包
2️⃣ 综合5号 (盐酥鸡,香芋地瓜球)
3️⃣ 柠檬冬瓜茶