2021-08-09 156 浏览
有冇见到个炖汤!啲汤渣多到痴线!!!足料到爆呀🤩仲要啲点心都好好味,虽然款式唔多,但我一定会黎再食🤤自从开始良心消费之后,(被迫)去酒楼既次数一只手数得晒,有阵时都会好想饮茶食点心,但其实想食点心都唔一定要去酒楼架!有唔少良心点心店可以拣,蒸庐就系其中之一!第一次黎,比佢呢个全日套餐既份量吓亲!🥢南瓜凤爪排骨饭$58🥢炖汤:花胶虫草花栗子炖土鸡 +$45(原价$60)🥢晶莹虾饺王两件+$14(原价 顶点$31-35)以上为全日套餐🥢鲜竹牛肉球 中点🥢蟹籽烧卖王 顶点就好似前面所讲,炖汤系第一样野上枱,一打开个盖就吓亲,点解可以多料到咁?除左个名所提到既花胶虫草花栗子炖土鸡,仲有激多圆肉同杞子,个汤系超级甜超级清!!饮完啲汤发现有半盅都系汤渣黎!咁样个汤真系冇可能唔好饮架!大推!!正价$60我都觉得系抵饮,另外仲有4款汤架,有平有贵同埋唔同功效,可以拣返啱自己既汤。凤爪排骨饭好大笼🙈排骨好入味,饭够绵又吸晒肉味,加埋甜豉油劲正!我唔食凤爪但同伴好快成笼清晒,应该都好唔错。虾饺同烧卖皮薄馅靓,冇挑剔,牛肉球既牛肉咬落唔死实有香味,略嫌马蹄同芫荽太多🙈
花胶虫草花栗子炖土鸡汤

第一次黎,比佢呢个全日套餐既份量吓亲!
🥢南瓜凤爪排骨饭$58
🥢炖汤:花胶虫草花栗子炖土鸡 +$45(原价$60)
🥢晶莹虾饺王两件+$14(原价 顶点$31-35)
以上为全日套餐
🥢鲜竹牛肉球 中点