2023-02-02 93 浏览
喜多嬉牡蛎屋中环摆花街1-7号一号广场地下9号舖牡蛎即系蚝既意思,蚝系其中一样会令我疯狂既食物,特别系生蚝,以往通常都系食开澳洲、美国、法国既生蚝,反而日本蚝就比较少食,知道系中环开左呢间专食日本蚝既小店,餐厅入面所有既蚝都系黎自日本北木岛喜多嬉牡蛎养殖场,品质绝对有保证架,对于我呢个<蚝>迷一定要黎试下啦餐厅主要系以放题形式,可以选择60或90分钟,我地当然系拣左90分钟慢慢叹啦,呢个价钱主要系包括生蚝、铁板蚝及帆立贝任食,另外仲有每人一份精致既喜多嬉九品,同埋串烧、茶渍饭、乌冬、饮品,感觉都几抵,应该轻易就可以回本喜多嬉九品首先系每人奉上一份,以九宫格既造型,非常精美摆盘超靓最适合就系用黎打咭,睇见已经觉得好吸引,入面包括有日本象拔蚌刺身喜多牡蛎茶渍饭二色烧活白鳗天妇罗秋葵手工月见烧鸟串天妇罗紫苏叶吞拿鱼蓉牡蛎刺身日式渍物沙律牡蛎刺身每一只既质素好平均,好厚身新鲜饱满,食落非常有口感,而且好Creamy, 淡淡地既海水味,我最like, 加上配埋土佐酢啫喱,柚子酸汁、萝卜蓉以及葱花作调味,更加能突显到蚝既鲜味铁板烧牡蛎及帆立贝铁板烤熟又系另一番风味,虽然烤完但又
喜多嬉牡蛎屋

日式渍物
沙律

牡蛎刺身

铁板烧牡蛎及帆立贝
铁板烤熟又系另一番风味,虽然烤完但又唔会觉得太干,入口竟然仲觉得Juicy保留住海鲜既鲜味,配合埋𝐗𝐎酱、蒜蓉酱一齐食就更加惹味

牡蛎秘制捞五岛手延乌冬
呢个乌冬系不得不提,乌冬比平时出面食到既偏幼细,口感更加好,加入左新鲜牡蛎,令到汤底更加浓郁鲜味,所以大家唔可以错过