2021-04-17
上一个礼拜姐姐买了一个Pizza返嚟,原来系喺元朗洪水桥嘅一间Pizza店,呢一日我就嚟试试佢。呢间Pizza店原来就系正轻铁站旁边,上次食咗意大利辣肉肠pizza,今次就决定试吓其他pizza,但系我竟然发现啲Pizza居然有八个pan俾我拣,仲有厚薄分别,而其中原来有一个pan,系可以将两只味嘅Pizza混合,为食嘅我,追求口味多嘅我,当然梗系拣咗呢个pan啦!我拣嘅pan就系,鸡肉和羊肉pizza(羊肉鸡肉马苏里拉芝士黑橄榄),一食落口觉得好惊喜,食起嚟冇羊膻味但又有一种羊肉淡淡的风味,新鲜嘅鸡肉亦都觉得好香口,马苏里拉芝士食起嚟有超强拉丝,淡淡的味道,个Pizza一啲都唔吝啬,相当够酱汁,由于个Pizza我拣咗厚皮,又有少少脆脆地,口感都唔错,睇到网上嘅评论话要提早落单,好彩𠮶日预早咗少少落单,去到Light Rail Pizza老板已经准备好Pizza俾我~!