2022-11-17 171 浏览
又黎到大闸蟹季啦!一年得一次唔食反个放题点对得住自己!😹今次呢间酒楼姐姐态度好好,一次过叫6只蟹都真系上咁多只,仲要食足两个钟😻🫶🏻,同大家分享我上阵杀敌既战绩啦😼(蟹盖x12)👆🏻蛇羹或花胶鸡汤😼蛇羹似碗仔翅,唔算太重味,而个花胶鸡汤几足料,味道浓郁,润而不燥👆🏻蚝皇鲍鱼扣玉掌😻大大只鲍鱼,蚝汁好鲜味,鲍鱼亦都煮得啱啱好👆🏻清蒸大闸蟹&花雕蒸大闸蟹😻两款蒸蟹来讲,唔算好大分别,花雕蒸嘅话,只系略略有少少酒味,而最紧要系入边只只都爆蟹膏!👆🏻京式片皮鸭 😻另外仲有片皮鸭食,新鲜蒸好块皮,鸭皮脆卜卜,肉质都唔算鞋口👆🏻腊味糯米饭😼饭就一般般啦,油香味唔算好重👆🏻养颜红枣糕(热)& 暖胃姜汁糕(热)两个糕都系新鲜蒸,冇送到姜茶,所以建议胃寒人士食多啲姜汁糕,两款糕点都依然烟烟靭靭,略嫌红枣味唔算好浓👆🏻MOVENPICK雪 糕(一客)最后仲送埋雪糕,食埋朱古力味,圆满!...💸.消费. $562(连加一茶芥)🈵.回头率. 9.6/ 10📸.打卡率. 0/10

👆🏻蛇羹或花胶鸡汤😼

👆🏻蚝皇鲍鱼扣玉掌😻
大大只鲍鱼,蚝汁好鲜味,鲍鱼亦都煮得啱啱好

👆🏻清蒸大闸蟹&花雕蒸大闸蟹😻

👆🏻京式片皮鸭 😻
另外仲有片皮鸭食,新鲜蒸好块皮,鸭皮脆卜卜,肉质都唔算鞋口

👆🏻腊味糯米饭😼
饭就一般般啦,油香味唔算好重

👆🏻养颜红枣糕(热)& 暖胃姜汁糕(热)

👆🏻MOVENPICK雪 糕(一客)
最后仲送埋雪糕,食埋朱古力味,圆满!
💸.消费. $562(连加一茶芥)
🈵.回头率. 9.6/ 10
📸.打卡率. 0/10