2018-07-21
记得呢间舖头几年前疯魔米线间,当时仲未有好多咩云南、四川米线,好多杂志或者网上媒体都有介绍,个阵去帮衬要等位事隔几年,佢嘅舖位装修已经唔同咗,当年一个细舖位,大家坐到好逼近乎身贴身,而家成间舖好阔落,位同位之间仲有空间,亦有大枱细枱啱哂唔同嘅人嚟食墙上面挂住羊肉嘅介绍,同埋一啲羊嘅照片水饺米线(白菜馅)突然心血来潮想食下水饺就叫咗,汤底系清而不腻嘅猪骨汤,米线质地正常,少少咬口,水饺同面嘅份量足够,甚至一个女仔未必食得哂羊肉大碗呢个真系好大碗,可以睇到我用只手掌同佢比较。食羊肉个阵酥味其实好重要,因为钟意想羊肉就觉得愈酥愈吸引,呢到阵酥味好适中,唔会夸张到未食过嘅人接受唔到,但钟意食羊肉嘅会ok😋美味口水鸡有时食口水鸡会食到热嘅,但其实冻到先啱!好彩呢到系冻食,鸡肉肉质结实唔会太韧,汁嘅味道主要系酸酸地,忍唔住捞埋落啲面到食😛凉拌青瓜同样系冷盘,每一块青瓜已经吸咗啲汁,食落除咗爽脆之外仲好入味,顶瓜瓜!当晚滂沱大雨,由地铁站行去嘅路有好多水潭,但都不乏佢嘅拥趸,不断有情侣、一家大细、一班朋友嚟帮衬,只有有实力嘅餐厅先做到
墙上面挂住羊肉嘅介绍,同埋一啲羊嘅照片
水饺米线(白菜馅)
羊肉大碗
美味口水鸡