2016-03-04 1541 浏览
返工附近开左间新cafe,疯鸟哩个名一睇就估到系年轻人开,但点都估唔到原来系几位九十后开真系令我哩个九十后都有几分羡慕啊木、花、鸟…感觉好舒服,无论自己一个黎定一班姐妹、情侣都好岩黎哩度倾计食饭芝士薯波…先黎食小食,炸薯波细细粒一口size,外脆内薯,再点埋芝士酱食真系个开心share既小食黎嫁不过食到一半,薯波就俾芝士酱整淋左,建议铺面既芝士酱可以少d,再另上芝士酱咁就更好喇盐酥菇…又一个开心share既小食!外层炸粉洒满椒盐粉,够薄又够脆,入面包住好juicy既鸡脾菇,一咬脆卜卜,再咬d菇汁就必哂出黎好正啊…哩个真系超推介!忌廉牛乳三文鱼意大利粉… 哩个正正常常,味道唔错,意粉煮得岩岩好唔会过淋,三文鱼份量足够,唯一系唔系好够忌廉牛乳汁,所以牛乳味唔系好食得出。三重芝士炸虾Pizza…芝士迷试左未?!厚批厚度岩岩好,底部微脆咬落又不失松软,pizza加入左海量芝士 每咬一啖都成口芝味嫁 炸虾既炸粉好薄好脆,虾肉完全唔鞋!仲有青红椒同其他配料,所以完全唔会腻,四个人share食岩岩好!虽然哩个pizza芝士多到极度充满罪恶感但都系食左先算啦!一咬个pizza,d芝士可以拉到劲长劲满足
真系令我哩个九十后都有几分羡慕啊
芝士薯波
好正啊…哩个真系超推介!
盐酥菇
忌廉牛乳三文鱼意大利粉
每咬一啖都成口芝味嫁
但都系食左先算啦!
三重芝士炸虾pizza
一咬个pizza,d芝士可以拉到劲长劲满足
三重芝士炸虾pizza
Oreo 摩卡沙冰… 卖相好靓好吸引,人如其名味道有齐哂
不过就甜左少少,饮左半杯就开始觉得腻。
Oreo 摩卡沙冰
Latte…好靓既天鹅花
味道都唔错!巴拿马既Don Pepe…老板兼咖啡师每个月都会精算世界各地既靓咖啡豆番黎整咖啡,所以每个月既精品咖啡都有机会唔同嫁。哩几杯就系黎自巴拿马既Don Pepe,虽然我对咖啡唔系太认识,但哩款味道好香,一d都唔苦,果酸味特出。而咖啡师对每一杯咖啡都好有要求,每冲一次精品咖啡俾客人前都会先试味,确保每一杯都系有水准,值得一赞
巴拿马 Don Pepe
小店仲养左只猫咪叫Ar Mui
佢真系好嗲好痴人嫁,抱住佢仲会四脚朝天咁训,好可爱!
meow
Hehe... 隔左几日第二次黎,食个上次冇食到既炸鱼薯条先!两块炸鱼柳用啤酒黎开炸粉真系几好食,外层够脆,鱼肉又够滑溜,一d都唔干嫁,配埋粗薯条食虽然好热气,但哩个fish&chips真系好正
午餐
盐酥菇