2022-08-08
新铺头㖞😏 我紧系要试下啦~呢排日日都要去附近办事,行开行埋都见佢d叉烧整得好靓,门面都好干净光猛,俾人印象分好好今日天阴间中有毛毛雨,10点几行入黎,都有几个客食紧早餐坐晒卡位,咁我单丁就坐系中间C位啦😂✌🏻睇到佢打理得好干净,成间铺用左浅色装修摆设,感觉企理又舒服。叫得叉烧皇,紧系食佢嘅叉烧做早餐啦~叉烧米粉餐(跟多士煎蛋肠仔,热柠茶)$35等5分钟左右就黎齐晒,叉烧同米粉分开上呢下我几suprise咁表示师傅有要求,唔俾热汤影响叉烧嘅味道口感,等客人自己感受其实眼看都见叉烧比较瘦,以为会较干同柴口不过食落又唔系㖞~系越赵越有肉味,唔太甜仲几香添!有旧㶶边位食落就甜dd,不过好甘香好好食米粉一睇就知系台湾新竹米粉,比较幼身同爽口,加上佢清清地嘅汤底,好正系我钟意嘅味道!煎蛋同多士系正常野,条肠仔系食开果只港人至爱嘅厨师肠牌子,好啱食净系睇佢呢几样野就已经知道铺头对自己有要求,拣料用心,要俾like佢 叉烧一斤卖$138,半斤$70,11点几时见佢都几多街坊亚姐黎斩料,有回头客证明都几受欢迎。等我揾日都黎斩料加𩠌先
叉烧米粉餐(跟多士煎蛋肠仔,热柠茶)$35