2015-12-29 478 浏览
昨晚圣诞和朋友晚餐完,近近地行去吃甜品。我们一坐底发觉坐位很迫,因为我孭背包更加迫到唔驶郁。跟着我想去厕所,但衹见到后面有男厕,于是问一位男侍应厕所系边,之后佢话“系果边呀驶唔驶带埋你去呀”听了后好噩然,我好声好气问佢竟然得到咁无礼的对待。我朋友觉得他好过份即时回应一句“要呀”但佢就咋听唔到。本来我想即刻走返正未叫野食,但见佢地冇走嘅举动而且是圣诞佳节无谓扫大家兴于是免强迫住来食。但一路食一路比人监视著很不舒服,他们时常盯著我们,想我们快D食完快D走。我们每人叫了一碗炖鲜奶,我觉得衹是一般没什么特别,但价钱太贵$26,呢个价钱我食碗鱼蛋粉都得,而且仲要受气。咁大个人第一次见识呢D疗交嗌嘅服务态度,所以奉讙各位千其唔好帮衬呢间。
2015-12-25