2017-05-04 187 浏览
话说今日放学去揾食,揾到去铜锣湾登龙街。登龙街五光十色,其中一间装修几突出既系叫hungry lobster,见舖面系几型格,忍唔住睇下食乜既,原来系食龙虾!咁紧系try try佢啦!入到去,地方唔大,但好夏威夷感觉,因为太肚饿,拿拿声嗌左几样野,包括龙虾包、龙虾汤、龙虾炒饭、同埋黑松露蘑菇意粉。龙虾包好新鲜,鲜的唔只系龙虾,仲有配衬既包。食落口有肉汁既鲜味,又有沾左汁既包既绝配唔漏口感!个餐配薯条,系炸薯条呀合利!加埋一齐真系irresistible!!之后上左个汤,系浓龙虾汤!好浓!浓到好似饮左只龙虾入肚咁!加埋个几令既art work,我俾个汤9分架!龙虾炒饭都非常有惊喜架!先有原只龙虾kim,再有实净足料龙虾肉,仲有龙虾汤汁捞埋,我都俾足9分架!系扣一分因为太好食唔够我食!最后有个黑松露意粉,黑松露唔抢哂个菇味一赞,个汁唔漏二赞,份最足料三赞!总括是reeatable!!