2020-12-11
朋友生日话想食海鲜火锅,佢话有人介绍去九龙湾发哥,吓!我住咗九龙湾十几年都唔知有间发哥火锅出名㖞,咁就陪左佢去。由于二人都系第一次,要睇地图,去咗到工厂门口,就只见招牌指示,经过大堂电梯侧见到招牌至揾到个门口!哗!系咪食好嘢要先花点功夫呀??既然咁辛苦才揾到发哥就梗系食好D!两个龙虾餐,哈哈,好似好豪,但都只系$278/位😂😂前菜有白云凤爪,拍青瓜,两款都做到好入味,食吓食吓,又上两盅炖汤,鲍鱼鸡脚炖汤,足料汤浓👍🏻等紧火㶽料时,又上咗碟泰式青口,每只都微酸酸甜甜,KO咗才记起冇影相㖞😂😂期待嘅龙虾海鲜出场啦,有好大只嘅龙虾呀,又多膏,二人各半只,另有:元贝、鲍鱼、象拔蚌仔、海虾、黄金蚬各有两只,而且都好新鲜呢😍😍,仲有几件多宝鱼添。佢哋嘅安格斯牛肩肉真系唔错肥瘦适中👍🏻另外仲可以喺58款火锅配料中拣选8款,食完大大只龙虾及各款海鲜都已经7成饱,但都拣左日本黑豚肉、鲜鸡肉、蟹粉包心丸、萝卜、沙白⋯⋯我仲特别拣咗皮蛋添,因为最后𠮶粥水汤底会用黎煮粥架👏🏻👏🏻一个字:正到痺😋😋
佢哋嘅安格斯牛肩肉真系唔错肥瘦适中👍🏻
一个字:正到痺😋😋